HR-bedrijf wil 100 Ford-mensen job in buitenland geven

De HR-dienstengroep ASAP uit Genk heeft zich geëngageerd om minstens 100 werknemers van Ford Genk en de toeleveringsbedrijven een job aan te bieden. Daarvoor gaat ASAP vooral op zoek naar werk in Nederland. De Limburgse gouverneur Reynders, de Genkse burgemeester Dries en Voka Limburg ondertekenden maandag in Genk mee het charter dat ASAP met deze doelstellingen heeft opgezet.

mceulemans

ASAP is met een omzet van meer dan 100 miljoen euro een grote speler op de HR-markt in Limburg. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich op een steenworp van Ford Genk. Vandaar dat de familiale aandeelhouders van ASAP als 'goede buren' hun bekommernis om de toekomst van zovele gezinnen, willen omzetten in een concreet engagement.

Kansen in Euregio

"We gaan heel actief op zoek naar ondernemingen die mensen kunnen gebruiken met het profiel van de Ford-medewerkers", vertelt Franky Lemmens van ASAP. "Vooral in de Euregio, vlak over de grens met Nederland en Duitsland, zien we nog kansen. Naast het opsporen van de vacatures, gaan we de geïnteresseerden rechtstreeks met de potentiële werkgevers in contact brengen, onder meer via een jobdag. We zullen de Ford-medewerkers grondig informeren over uitzendarbeid en de administratieve gevolgen van werken in het buitenland. We voorzien ook loopbaanbegeleiding."

De vakbonden reageren positief. "Wij krijgen ook erg veel vraag naar info over werken in Nederland", zegt Hasan Düzgün (ACLVB). "Vooral bij NedCar in Born. We moeten elke kans op hertewerkstelling met beide handen grijpen, ook al moeten we daarvoor de grens over."

Belga, archieffoto

Vastgoed

Jobs in de regio