Website Dewinter gehackt na lancering game

Filip Dewinter (Vlaams Belang) lanceerde vanmorgen een controversieel online spelletje. Op de webgame moet de speler verschillende voorwerpen en mensen uitschakelen, zoals moskeeën, moslimterroristen, en criminelen. Lang kon het spelletje niet worden gespeeld, want de website van Dewinter werd gehackt.

jatimmermans

De naam van het spel, Minder-minder-minder, verwijst naar een gewaagde uitspraak van Geert Wilders van de Nederlandse PVV (Partij voor de Vrijheid). Wilders vroeg aan zijn voorstanders of ze meer of minder Marokkanen wilden in Nederland, waarop de zaal "Minder, minder, minder" riep.

"De speler wordt al wandelend door Antwerpen geconfronteerd met vluchtende criminelen, opduikende megamoskeeën en moslimterroristen op vliegende tapijten. Ook vallen vervelende bromvliegen met de gezichten van Elio Di Rupo, Guy Verhofstadt en Laurette Onkelinx de speler lastig. Het komt erop aan om zo veel mogelijk van deze bromvliegen aan te klikken en te raken met een vliegenmepper. De islamterroristen en vluchtende criminelen moeten worden uitgeschakeld met een knuppel. De moskeeën worden aangeklikt met een stopbord", legt Dewinter uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

JERL

Archiefbeeld Belga

MEER OVER Geert Wilders