Dronken Spanjaard ramt gevels in centrum Leuven (video)

Een dronken Spanjaard is zondagmorgen rond half 8 met zijn bestelwagen ingereden op de toegangsdeur van danscafé The Seven Oaks in Leuven. De man was even daarvoor buitengezet door de buitenwippers. Enkele Limburgse feestvierders legden op beeld vast hoe de man daarna probeerde te vluchten en daarbij tot tweemaal toe een huisgevel ramde.

fvranckx

De Spanjaard werd uiteindelijk door getuigen overmeesterd en zit vast op verdenking van poging tot doodslag.

Bekijk de beelden hier:

De Spanjaard was blijkbaar geen onbekende voor het personeel van The Seven Oaks. De man zorgde volgens de uitbater al geregeld voor problemen en viel in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw klanten lastig. Daarop beslisten de buitenwippers de man met harde hand buiten te zetten. De Spanjaard vertrok te voet, maar keerde even later terug met zijn bestelwagen en reed in op de toegangsdeur van The Seven Oaks.

Enkele feestvierders uit Kinrooi en Maaseik konden op beeld vastleggen hoe omstaanders en buitenwippers daarna verwoede pogingen doen om de man uit zijn bestelwagen te halen om verdere schade te voorkomen. Pas nadat de dronkaard nog twee gevels had geramd, slaagden de getuigen erin om de Spanjaard te overmeesteren.

Niet veel later kwam de politie ter plaatse. Zij arresteerden de man. Na ontnuchtering werd hij zondagavond voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. Die besliste de Spanjaard aan te houden op verdenking van poging tot doodslag, omdat een aantal klanten voor hun leven moesten springen toen de man inreed op de toegangsdeur.

TvD, Beelden Joris Jeursen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio