Vlaming streng voor rijken, werklozen en allochtonen

De Vlaming wil een beter leven maar is niet bereid daar zelf veel offers voor te brengen. Hij is mild voor zichzelf, maar erg streng voor rijken, werklozen, criminelen en allochtonen. Dat blijkt uit een peiling die uw krant liet uitvoeren bij 2.000 Vlamingen, 1.000 Limburgers en 180 toppolitici.

fvranckx

Vandaag pakt uw krant uit met de grote stemtest In Het Belang van Limburg van vandaag vindt u alle kieslijsten.. Op basis van stellingen stelt die stemtest uw ideale regering samen.

Opvallend: bij één op vier stellingen hebben politici een pertinent andere mening dan de 3.000 Vlamingen en Limburgers in onze peiling. Voor zichzelf is de Vlaming/Limburger opvallend mild. Driekwart wil de loonindexering behouden en ruim de helft vindt 45 jaar werken geen noodzaak voor een volledig pensioen.

Voor enkele groepen is de Vlaming bijzonder streng. Ruim de helft vindt dat werklozen verplicht klusjes moeten opknappen. 80 procent wil strengere regels om Belg te worden.

Wie de Vlaming zeker in zijn regering wil is Maggie De Block (Open Vld). Kris Peeters en Bart De Wever volgen op twee en drie.

Limburgers kiezen voor dezelfde populaire politici als de Vlamingen, met één uitzondering: Jan Peumans. De N-VA’er is veruit de populairste politicus in Limburg.

uwregering.be

YL, Archieffoto GDR

MEER OVER Bart De Wever