Precura Antwerpen wint tweede match na thriller

Precura Antwerpen blijft verbazen. Na winst van de eerste wedstrijd wonnen de Sinjoren voor een uitgelaten publiek nu ook de twee wedstrijd. Na een thriller zetten Ditlevsen en co de landskampioen op een 2-0-achterstand. De staande ovatie van het publiek was dan ook meer dan op zijn plaats. Als Antwerpen woensdag op Roeselare er zou in slagen opnieuw te winnen is het onwaarschijnlijke een feit en zijn de sinjoren landskampioen.

mceulemans

Precura Antwerpen nam via Baetens en een sterk serverende en blokkende Koelewijn opnieuw de beste start: 8-6. De thuisploeg diepte die kleine kloof direct na de eerste technische time-out uit tot 10-6. Een vooral blokkerend sterk Antwerpen stoomde via 21-18 naar een eerste setbal bij 24-20. Van Harskamp serveerde deze nog wel in het net, maar Ditlevsen benutte de volgende bal om koel af te maken. Roeselare dook de eerste technische time-out in met een kleine 7-8-bonus. Enkele mindere recepties zorgden er voor dat Roeselare de kloof kon uitdiepen tot 17-22 en langszij kwam.

Enkele schitterende reddingen van libero Gijs Jorna zetten de Arenahal in vuur en vlam en gedragen door een wild enthousiast publiek knokte Antwerpen zich via 8-6 naar 18-14 en 20-15. Guzman kwam nog even dreigen (21-19), maar Roeselare werd nadien in een kolkende sporthal op 2-1 gezet. Enkele mindere Antwerpse recepties zorgden ervoor dat Roeselare direct 1-4 uitliep in set vier. De Sinjoren kwamen bij 9-10 bijna aansluiten, maar ze misten toen te veel opslagen om langszij te komen. Tot 9-8 ging het gelijk op in set vijf, dan stoomde Antwerpen - mede dankzij een domme rode kaart voor Coolman - naar de zege.

Setstanden: 25-21, 22-25, 25-21, 19-25, 15-9.

MaBe, archieffoto

Meer sportnieuws