KV Mechelen gaat stevig de boot in bij Charleroi

In een aangename partij zakte Malinwa na de rust weg omdat ook Trajkovski minder in het stuk voorkwam. Zo blijven de Zebra's aan de leiding in poule B van play-off 2 en starten ze de beslissende partij op KV Kortrijk volgende week met een bonus van drie punten.

mceulemans

Terwijl bij KV Mechelen Franky Vercauteren het vertrouwen behield in de elf die startten tegen Kortrijk, schoof Charleroi-coach Mazzu Kebano naar voren als steun van Fauré ter vervanging van Saglik. Trajkovski testte op vrije trap het eerst de vuisten van Mandanda, terwijl Fauré naast een voorzet van Tainmont gleed. De Witte knikte een hoekschop van Kosanovic over, maar Malinwa kwam goed weg toen Biebauw half naast een voorzet van François sloeg en Tainmont over het lege doel lepelde.

Junker verlengde een voorzet van Cordaro op de uitgekomen Mandanda, die ook nog een schuiver van Trajkovski uit de rechterbenedenhoek ranselde. Na een dubbelpass met Junker vond de Macedoniër opnieuw de grijparmen van Mandanda op zijn weg. De Zebra's drukten nu het gaspedaal wat dieper in: Fauré schoof een doorsteekpass van Kebano naast en Biebauw ging goed plat op een schot van François.

In de blessuretijd van de eerste helft knikte Dewaest de openingstreffer binnen op hoekschop van Kebano. De tweede helft werd door de thuissupporters op gang geschoten met een indrukwekkende tifo en vuurwerk. Biebauw zweefde een poging van Fauré weg. Malinwa ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de Zebra's zorgden voor het gevaar: Biebauw stopte een poging van Tainmont en François liftte over de uitgekomen Mechelse doelman.

Mandanda klemde een vrije trap van Trajkovski. Tainmont had de 2-0 aan de voet, maar de vingertoppen van Biebauw devieerden de poging in corner. De Mechelse goalie hield met een beenveeg Fauré van een treffer. Toen Kosanovic Ndongala met een elleboogstoot van de bal hield, besliste Fauré de partij vanop de stip. Vanlerberghe werd nog met rood naar de kant gestuurd en Bateau veegde de 3-0 van Ndongala eerst van de lijn, maar Kumedor kopte die eindstand alsnog op het scorebord.

Scheidsrechter: M. Virant. Toeschouwers: 6.041. CHARLEROI: Mandanda ; Marinos, Dewaest, Martos, Willems (82' Saglik); François, Ederson, Marcq (90' Kumedor) Tainmont ; Kebano (73' Ndongala), Fauré. KV MECHELEN: Biebauw ; Vandam, Bateau, Kosanovic, Obradovic (79' Diabang); De Petter (84' Rits), De Witte (84' Vanlerberghe); Cordaro, Trajkovski, Claes ; Junker. Doelpunten: 45'+1 Dewaest 1-0, 85' Fauré 2-0, strafschop, 90+1' Kumedor 3-0. Gele kaarten: 14' Marcq (voet vooruit), 26' De Petter (obstructie), 39' De Witte (truitje-trek), 81' Tainmont (tackle). Rode kaart: 88' Vanlerberghe (tackle met twee voeten vooruit).

LE, foto PhN

MEER OVER Charleroi

Meer sportnieuws