Diagne bezorgt Lierse winst tegen Waasland-Beveren

Twee snelle goals van Renaud Emond leken Waasland-Beveren een weliswaar overbodige zege te schenken op het Lisp, maar de Senegalees Mbaye Diagne deed de match nog helemaal kantelen. De huurling van Juventus bezorgde Lierse met drie treffers toch nog de overwinning.

mceulemans

Lierse helemaal en Waasland-Beveren nagenoeg uitgeschakeld. Veel had het treffen tussen beide teams niet meer om het lijf en dat viel hoofdzakelijk uit de basiself van de thuisploeg af te lezen. Daar mocht kersvers Speler van het Jaar Arjan Swinkels op de bank beginnen en was er ook geen plaats meer in de kern voor Hossam Ghaly. Rachid Farssi werd na een lange afwezigheid en zelfs verbanning naar de B-kern plots opnieuw in de ploeg gedropt.

Het bonte allegaartje van de Pallieters werd al na zes minuten op een dubbele achterstand gezet door een vinnig gestart Waasland-Beveren. Twee keer kroop Emond in de rol van afwerker. Eerst was hij de twijfelende Badr te snel af op een verre uittrap van Steppe en een kopbal van Oumarou, later was hij bij de pinken om een assist van Cale in doel te werken. Lierse reageerde iets voorbij het kwartier met de aansluitingstreffer van Diagne, die op aangeven van Farssi kon scoren. De Afrikaan kwam wat later dichtbij de gelijkmaker, maar zag zijn schot afgeblokt worden. Met nog een kopbal van Wils, een poging van Kasmi en vooral een onbegrijpelijke misser van Sayed had Lierse een tweede goal binnen handbereik.

Meteen na rust werd Waasland-Beveren tot tien herleid: Sibum ging al te driest in op Diagne. Maar dat mannetje meer leverde Lierse aanvankelijk amper kansen op. In de slotfase lukte het wel. Een bal van Losada viel op de lat, maar elf minuten van het einde was het raak. Opnieuw via Mbaye. Die schoot drie minuten later zijn derde van de avond hoog in het dak van het doel en bezorgde Lierse alsnog een tweede driepunter in play-off II. Wanderson nam helemaal op het einde alle twijfel weg.

LIERSE: Berezovskyi - Jääger, El Messaoudi, Badr, De Jonghe - Kasmi, Wils - Farssi, Sayed, Diagne - Losada. WAASLAND-BEVEREN: Steppe - D'Ulivo, Bojovic, Gershon, Cale - Luyckx, Sibum, Maric, Trickovski - Emond, Oumarou. Vervangingen: 27' D'Ulivo door Vermeulen, 74' Emond door Maman, 75' Wils door Wanderson, 88' Cale door Demjan, 90' Jääger door Vets, 91' Diagne door Brik. Doelpunten: 2' Emond 0-1, 6' Emond 0-2, 17' Diagne 1-2, 79' Diagne 2-2, 82' Diagne 3-2, 90' Wanderson 4-2. Gele kaarten: Luyckx (fout), De Jonghe (fout). Rode kaart: 49' Sibum (fout). Scheidsrechter: Vanbecelaere. Toeschouwers: 4.117.

Lees ook: Oostende naar finale play-off 2, Cercle met de billen bloot

KuGu, foto John Thys

MEER OVER Waasland-Beveren

Meer voetbalnieuws