Drie leeuwenwelpjes opgegeten in Zoo van Kerkrade

Drie leeuwenwelpjes die afgelopen woensdag werden geboren in de GaiaZOO in het Nederlandse Kerkrade, zijn waarschijnlijk opgegeten door een van de volwassen leeuwen in het dierenpark. Dat heeft GaiaZOO zaterdag gemeld.

mceulemans

Aanvankelijk leek alles goed te gaan met de leeuwtjes, alle drie jonkies van de 4-jarige leeuwin Raya en de leeuw Ashrad. Maar vrijdag troffen verzorgers nog wel "drie ontspannen volwassen leeuwen" aan, maar van de welpen was geen spoor meer. Een zoektocht door het buitenverblijf leverde niets op.

Treurnis

GaiaZOO zegt het te betreuren dat de welpen slechts kort hebben geleefd. Maar het park vertrouwt erop "dat deze eerste kennismaking met het moederschap een goede les is geweest en dat het een volgende keer wel goed kan gaan".

De drie welpjes waren een paar dagen voor Koningsdag geboren. Daarom werden ze vernoemd naar de drie dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het was echter niet duidelijk of het mannetjes of vrouwtjes waren. Daarom heetten ze Ama of Amalia, Alex of Alexia en Ari of Ariane. Het was de eerste keer dat de leeuwen in GaiaZOO zich voortplantten.

Belga, archieffoto

Nu in het nieuws