Benedictus XVI niet aan de zijde van Franciscus bij heiligverklaring pausen

Paus-emeritus Benedictus XVI is zondag één van de concelebranten tijdens de eucharistieviering waarin Johannes XXIII en Johannes Paulus II heilig worden verklaard. Hij zal evenwel niet aan de zijde van de paus bij het altaar staan, maar bij de andere kardinalen en bisschoppen op de linkerzijde van het Sint-Pietersplein, meldt de persdienst van de Heilige Stoel zaterdag.

mceulemans

In het totaal zullen zo'n 145 kardinalen, 1.000 bisschoppen en 6.000 priesters concelebreren. Vijf concelebranten zullen bij paus Franciscus aan het altaar staan: kardinaal Valini, vicaris van het bisdom Rome; kardinaal Dziwisz van Krakau, waar Johannes Paulus II aartsbisschop was voor hij tot paus verkozen werd; mgr. Beschi, aartsbisschop van Bergamo, de stad waarvan Johannes XXIII afkomstig is en vermoedelijk de kardinalen Sodano en Re.

Zaligverklaring

Benedictus XVI verklaarde zijn voorganger zalig op 1 mei 2012. Kardinaal Ratzinger was een nauwe medewerker van Johannes Paulus II toen hij prefect was van de Congregatie voor de geloofsleer, een functie die hij bekleedde van 1981 tot 2005.


We zijn op zoek naar Limburgers die in Rome zijn voor de heiligverklaring van Johannes Paulus II en Johannes XXIII. Bent of kent u zo iemand? Laat het ons weten via

. Vermeld uw naam, gemeente en telefoonnummer.


Belga, foto AFP

Nu in het nieuws