Lokeren

1 / 2

Club Brugge neemt de leiding na winst in Lokeren

Club Brugge is op het veld van Lokeren met 1-3 gaan winnen. Lokeren kwam nog voor rust gevleid op voorsprong, maar na de pauze zetten Gudjohnsen en De Sutter orde op zaken. Diep in de toegevoegde tijd maakte Sobota er nog 1-3 van. Club komt zo voorlopig aan de leiding.

mceulemans

De eerste kans van de wedstrijd was voor Sobota. Odjidja kopte de bal mooi tot bij zijn confrater, maar zijn schot in één tijd was niet gekadreerd. Lokeren kon in de openingsfase weinig aanvallends op de mat leggen. Draaischijf Vanaken werd goed uit de match gehouden. Even later ontsnapte de thuisploeg aan de 0-1, nadat Copa knap redde op een schot van Meunier. Scholz zorgde er vervolgens voor dat Castillo de rebound niet kon afwerken.

Op het half uur verzuimde Lestienne om de bezoekers op voorsprong te brengen. Meunier had de bal nochtans knap voorgebracht, maar Lestienne aarzelde te lang en besloot op Maric. Ietwat tegen de gang van het spel in kwam Lokeren alsnog voor rust op voorsprong: Vanaken met de uitgemeten vrije trap, Harbaoui die mooi binnen knikte.

Gouden wissels

In de tweede helft kwam Lokeren er niet echt meer uit. Op het uur maakte de pas ingevallen Gudjohnsen gelijk. Sobota was de man die meters maakte en de IJslander de niet te missen treffer aanbood. Brugge-goalie Ryan moest nog één keer zijn kunnen tonen op een schot van Harbaoui. Dit had de 2-1 kunnen zijn. De Sutter maakte het voetbalcliché hard door aan de overkant wél te scoren. Preudhomme mag zo over twee gouden wissels spreken.

Een kwartier voor het einde besloot Meunier nog op de paal. Alweer Sobota lag aan de basis van de actie, maar de hand van Copa voorkwam de goal. Ook Lestienne kon het maar niet afmaken. Eerst trapte hij recht op Copa en in de herneming tegen het been van een Lokerse verdediger. Sobota besloot om het diep in de blessuretijd dan maar zelf te doen. Een vlijmscherpe Brugse counter luidde de 1-3-eindstand in. Club doet zo een goede zaak in de strijd om de titel, wetende dat Standard een lastige verplaatsing naar Anderlecht voor de kiezen heeft. De Bruggelingen hebben voorlopig 2 puntjes meer dan de Luikenaren.

MCe, foto Belga