Ruim 4 op de 10 caravans en mobilhomes overladen bij weegactie

In totaal 43 procent van de aangeboden caravans en motorhomes bleken zaterdag te zwaar geladen bij een gratis weegactie. Dat meldt de toeristische organisatie Pasar in een persbericht.

mceulemans

In samenwerking met de erkende ondernemingen voor autokeuring, bood Pasar eigenaars van een mobiele kampeerinstallaties de kans voor een controle. In totaal 222 kampeerinstallaties kwamen op controle, 43 procent hiervan bleek te zwaar geladen. Voor een aantal caravans/motorhomes was het niet enkel onveilig maar zelfs onverantwoord om er mee op reis te vertrekken.

Banden van levensbelang

Een tweede vaak voorkomend probleem is te weinig druk op de trekhaak van de auto die de caravan voorttrekt. Versleten of onaangepaste banden zijn een derde euvel. "In principe moeten die om de zes tot zeven jaar vervangen worden. Bij hoge temperaturen kunnen kleine scheurtjes in versleten banden makkelijker tot een klapband leiden", aldus Pasar.

De organisatie herinnert er aan dat de maximumsnelheid voor motorhomes of caravans op Europese wegen meestal 90 km/u bedraagt. Het is uiterst belangrijk dat men zich hieraan houdt, luidt het.

Belga, archieffoto

Nu in het nieuws