Paarden maken mensen met beperking gelukkiger

Op de zorgboerderij Meander in Kapellen werd de nieuwe accommodatie voor therapeutisch paardrijden voorgesteld.

Roland Haentjens

Het was een emotionele bedoening tijdens de inhuldiging van de nieuwe accommodatie en aangepaste infrastructuur op de zorgboerderij Meander. Meteen het beste bewijs van de inzet en doorzettingskracht waarmee verantwoordelijke Göran Van Dyck en zijn team, met hulp van veel sympathisanten het therapeutisch paardrijproject in de Meander gerealiseerd hebben. Göran geeft toelichting:” Het aanbod richt zich tot een brede doelgroep van kinderen, jongeren en volwassenen met een mentale en/of fysieke beperking. ADHD, autisme, faalangst, gedragsproblemen, emotionele problemen, enz… Groepen van andere zorgorganisaties komen hier paardrijden en ook particulieren kunnen hier terecht.” Daarmee is het Meander-project een van de weinige in zijn soort in België. Het therapeutisch en aangepast paardrijden wordt in goede banen geleid door psychologe en equitherapeute Tine Smets. Zij ondersteunt de cliënten zowel mentaal als fysiek.

Voor het project kan Meander gebruik maken van een open paardenstalling met 5 boxen en een multifunstionele educatieve en therapieruimte. Naast aangepaste sanitaire voorzieningen is er aandacht besteed aan het comfort voor rolwagengebruikers. Meest in het oog springend is de overdekte rijpiste, uitgerust met een opstapplaats en tillift. Om het therapeutisch paardrijden betaalbaar te houden, pakt Meander uit met een duurzame sponsoractie. De zorgboerderij zoekt nog bedrijven die voor 2.500 euro een van de vijf paarden willen sponsoren. Zij kunnen zich dan een jaar lang peter of meter van het betrokken paard noemen. Voor de verdere afwerking van de piste organiseert Meander een puzzelstukjes verkoop.

Meer info hierover is te bekomen bij verantwoordelijke Göran Van Dyck, gsm: 0496/69 36 28, mail: goran.vandyck@rotonde.eu

Roland HaentjensMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio