Straatdieven bestelen Freddy Willockx

Minister van Staat en ereburgemeester van Sint-Niklaas Freddy Willockx werd tijdens een moment van hulpvaardigheid beroofd in het stadscentrum. Eeuwenoude pickpocketlisten blijven verraderlijk.

jrosquin

Niemand is veilig voor de, in dit geval niet zo bijster originele, listen van straatdieven. Dat bleek vrijdagmiddag in de Parklaan in Sint-Niklaas, waar voormalig burgemeester Freddy Willockx (sp.a) zowat de volledige inhoud van zijn portemonnee afhandig werd gemaakt.

Tijdens een tochtje naar de traiteur werd Willockx heel even uit zijn lood geslagen. Een man van Oost-Europese origine vroeg hem of hij wat geld kon wisselen en voor de politicus het besefte was de man er met 300 euro uit zijn portemonnee vandoor. Willockx had dat pas even later door toen hij wilde betalen bij de traiteur.

Willockx stapte naar de politie en diende klacht in tegen onbekenden. De politie van Sint-Niklaas had gisteren nog geen spoor naar de dader, maar spreekt alleszins niet van een bende die operatief zou zijn in de regio.

Sophie Pycke Foto Stefaan van Hul

MEER OVER Freddy Willockx

Nu in het nieuws