Miskoopjes en oude kleren ruilen in H30

Miskoopjes en oude kleren ruilen die al maanden of jaren in je kleerkast hangen. Zondag 27 april wordt in H30 in de Hanswijkstraat zo'n ruilbeurs gehouden.

Van Haezendonck Sven

Vorig jaar had Swishing voor de eerste keer plaats in H30, de artistieke werkplek in de Mechelse binnenstad. Dit kledingruilevent is een ideale manier om miskopen te ruilen en gratis en voor niets iets in de plaats te krijgen. Op een Swishing komen zo veel mogelijk vrouwen samen met een kledingstukken waar ze zelf geen plezier mee aan hebben, maar die ze met trots wensen door te geven in ruil voor nieuwe kledij.

Voor het swishen, begint wordt een veiling gehouden. Bij het binnenbrengen van kleding krijgen bezoekers een gouden munt. Zodra de kwaliteitscontrole gesloten wordt en alle stukken op kapstokken hangen, krijgen deelnemers de kans om tussen de rekken te snuisteren. Iedereen kan dan haar gouden munt aan haar favoriete kledingstuk hangen. Na twintig minuten worden de kleren met de munten geveild. Daarna begint de eigenlijke swishing.

Er zijn ook workshops met Inneke Goyvaerts, Katrijn Verstraeten en Julie Van Hemelryck die tonen hoe aan oude spullen als juwelen, voetbankjes en bloempotten ook een nieuw leven krijgen.

Mechelse Swishing heeft plaats op zondag 27 april van 9u30 tot 16u in H30, Hanswijkstraat 74, Mechelen.

LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio