Rottweilers zetten buurt op stelten

Twee losgebroken rottweilers hebben de voorbije dagen opschudding veroorzaakt in de buurt van Veerlepad en Borchtstraat in Herselt. Een jogger die daar passeerde raakte lichtgewond.

jrosquin

Twee honden maakten de buurt van het Veerlepad geregeld onveilig. De rottweilers die telkens opnieuw losbraken, vielen omwonenden en voorbijgangers lastig. De dieren belaagden begin deze week ook een jogger die voorbij liep. De vrouw raakte lichtgewond aan haar rug en been en kon op tijd hulp zoeken bij een buurtbewoner.

Burgemeester Luc Peetermans (CD&V) van Herselt heeft intussen enkele maatregelen opgelegd aan de eigenaars van de viervoeters. Ook de politie is al meermaals ter plaatse geweest. “Als de mensen overdag gaan werken, worden de honden ondergebracht bij familieleden”, zegt Luc Peetermans.

’s Avonds moeten de honden binnen worden gezet. De regeling geldt voor ongeveer een maand. Volgende maand verhuizen de eigenaars naar een ander adres. “Ik heb vrijdagochtend van buurtbewoners vernomen dat ze de honden niet meer hebben gezien. Het kan niet de bedoeling zijn dat de buren door die honden niet meer buiten durven komen.”

BVDL Archiefbeeld PN (rottweiler)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio