Soudal werft 80 personeelsleden aan

Gerechtelijk akkoord voor Proost. Sluiting van Heinz. Gelukkig zijn er ook nog zekerheden zoals siliconenproducent Soudal. Het bedrijf investeert bijna 2 miljard oude Belgische franken en wil 80 nieuwe personeelsleden aanwerven.

toon.verheijen@gazetvanantwerpen.be

De siliconenproducent Soudal heeft 35 vestigingen over heel de wereld. Hij realiseert een omzet van 500 miljoen euro per jaar en stelt 1800 mensen tewerk. Uitvalsbasis? Turnhout. En dat wordt nog maar eens versterkt, want het bedrijf krijgt van de Vlaamse overheid een opleidingssteun van 750.000 euro. "Serieus? Leuk, we hadden de aanvraag ingediend maar je bent de eerste die ons inlicht", lacht algemeen directeur Dirk Coorevits van Soudal. "Natuurlijk is dit goed nieuws en zijn we blij met die steun. Het bevestigt alleen maar dat we goed bezig zijn."

De subsidie die Soudal krijgt, is slechts een peulschil van wat Soudal uiteindelijk investeert. Dat is een bedrag van niet minder dan 32 miljoen euro. Een bedrag waarmee Soudal onlangs een nieuw magazijn bouwde en geopend heeft. En waarmee het binnenkort nog twee nieuwe fabrieken opent op de site in Turnhout. Met daarnaast nog eens een bedrag van 5 miljoen aan investeringen in het opleidingscentrum.

Dat alles betekent dat ook Soudal het Kempens personeelsbestand kan optrekken van 702 naar bijna 790. "We willen blijven doorgroeien, in goede en slechte tijden", zegt Dirk Coorevits. "Indrukwekkend? Dat zijn uw woorden. We hebben in elk geval nog plaats om in Turnhout nog verder te groeien. Dat is ook een van onze sterktes. We houden Turnhout als absolute uitvalsbasis. Hier is ons kenniscentrum gevestigd. Hier zal ons R&D-centrum blijven. We hebben in het buitenland ook vestigingen zoals in China, maar die fabriek, die zal bijna uitsluitend voor de Chinese markt produceren. Turnhout blijft onze hoofdstek."

De investeringen die Soudal plant, zijn wel gespreid over de komende twee of drie jaren. "Maar ook daarna is er nog ruimte om uit te breiden in Turnhout. We hebben onlangs nog enkele gronden bijgekocht. We willen hier echt verankerd blijven. We zijn blij dat we als Kempens bedrijf nog eens wat positief nieuws kunnen brengen in deze bizarre economische tijden."

Foto Mia Uydens

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio