Keizershof opent op 1 mei de deuren

Wlad en Kim baatten bijna tien jaar lang café Keizershof op de Grote Markt uit. Maar onlangs namen ze de beslissing om hun zaak te verhuizen naar het pand van het voormalige restaurant The Factory.

toon.verheijen@gazetvanantwerpen.be

Het gebouw onderging een volledige metamorfose. Licht en artistiek zijn twee kenmerken. "En ook wat geluidsoverlast betreft hebben we niets aan het toeval overgelaten", zeggen Kim en Wlad. "We willen een muziekcafé zijn en blijven, maar zonder overlast naar de buurt toe. Het was een grote investering, maar zeker de moeite waard. We hebben met Rockin' Around Turnhout al een eerste test achter de rug. Die was goed, maar er kan nog wat verbeterd worden. Dat gaan we ook zeker doen."

Het nieuwe Keizershof zal ook een veel grotere toog krijgen. Een belangrijk punt voor Kim. "Praten met de mensen aan de toog. Die persoonlijke contacten. Dat maakt het leuk. Dat willen we ook zeker behouden. En onze muziekinstallatie en het podium mogen natuurlijk ook gezien worden. Veel muzikanten zeggen nu al dat ze hier willen komen spelen.Met Paul Michiels, Guy Swinnen en Kate Ryan hebben we ook al enkele namen hé!" lachen Kim en Wlad. "Maar ook lokale bands zijn altijd welkom."

Foto Mia Uydens

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio