Uitbaters Sint-Pieter stoppen ermee

Jan Smulders is twintig jaar het gezicht geweest van Sint-Pieter op de Grote Markt. Vanaf 1 mei verlaat de kroegbaas zijn toog en neemt Paul Versteylen zijn plaats in. "Het was allemaal genoeg. Tijd voor iets anders. Maar de klanten? Ja, die ga ik hard missen."

toon.verheijen@gazetvanantwerpen.be

Hij werkte zeven jaar als garçon in Sint-Pieter en dertien jaar lang was hij baas van dezelfde kroeg, maar nu is het tijd voor iets anders. Samen met zijn partner Jill besloot hij om de tapkraan dicht te draaien en andere bezigheden te gaan zoeken. "Het is nog altijd een beetje met spijt in het hart, maar soms moet je harde beslissingen nemen", zeggen Jan en Jill Smulders. "We waren al enkele maanden bezig met deze beslissing. Maar misschien is het nu echt tijd voor wat meer familieleven. Onze zoon komt ook op een leeftijd dat hij ons meer nodig heeft. Pas op: het blijft een dubbel gevoel. We gaan dit zeker missen. De vaste klanten, de grappen aan de toog, het dagelijkse contact: het zou je bijna doen twijfelen. Maar we staan nog altijd achter onze beslissing."

Er waren verschillende kandidaten, maar uiteindelijk is Paul Versteylen de man die vanaf 1 mei de plak zal zwaaien achter de toog van Sint-Pieter. Hij werkte tot voor kort in brasserie Het Stadspark en deed ook in andere zaken de nodige ervaring op. Nu gaat hij voor het eerst zelf de lakens uitdelen. Op 1 mei is de overname helemaal rond. Of er een afscheidsfeestje van Jan Smulders komt? "Ja, dat vragen er veel. Ik zal het nog eens bekijken. Goed? (grijnst)."

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van de Kempen in Gazet van Antwerpen.

Foto Mia Uydens.

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio