Antwerp bereikt toch akkoord met Wauters (video)

Tweedeklasser Antwerp heeft dan toch een akkoord bereikt met ex-voorzitter Eddy Wauters over een bevriezing van diens schadeclaim. Dat meldt de Great Old zaterdagmorgen in een persbericht. De kansen van de tweedeklasser om alsog een licentie te krijgen voor volgend seizoen zijn daardoor flink gestegen.

jrosquin

"Na nachtelijke onderhandelingen is onze club verheugd te kunnen melden dat er alsnog een akkoord met dhr. Wauters bereikt werd", meldt de club met stamnummer 1. "Alle nodige handtekeningen werden verzameld, zodat de documenten tijdig naar het BAS opgestuurd kunnen worden. We benadrukken dat het verkrijgen van de licentie nog géén uitgemaakte zaak is, maar door de laatste ontwikkelingen zijn de kansen van onze club wel sterk toegenomen", klinkt het. Het einde van de licentiesoap lijkt zo dan ook stilaan in zicht.

BAS

Antwerp moet aan het Belgisch Arbitragehof voor de Sport kunnen bewijzen dat de continuïteit van de club voor de komende jaren verzekerd is, iets wat niet kan zolang de schadeclaim van Wauters ter waarde van vijf miljoen euro als een zwaard van Damocles boven de Bosuil hangt. Vrijdagavond leek een overeenkomst veraf, nu is die er alsnog.

De club kreeg van het BAS tot maandag tijd om dat akkoord te finaliseren op papier. "Maandagavond om 21u wordt onze club weer bij het BAS verwacht om de behandeling van haar dossier verder te zetten. In de loop van volgende week volgt de uitspraak.". Als het BAS besluit dat Antwerp zijn licentie in beroep niet krijgt, degradeert RAFC volgend seizoen verplicht naar derde klasse.

Belga Foto GMax (Eddy Wauters)

Bekijk een interview met secretaris Paul Bistiaux:

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws