Stroompanne legt gevangenis Beveren drie uur plat

Een technische panne heeft donderdag de gevangenis van Beveren drie uur lam gelegd. En door het acute personeelsgebrek loopt de invulling van de nieuwe gevangenis verdere vertraging op.

jrosquin

De nagelnieuwe gevangenis van Beveren blijft kinderziekten vertonen. Donderdag legde een technische panne de boel volledig plat: deuren, telefoons, computer- en bewakingssysteem, niets werkte nog, wat voor veiligheidsrisico’s zorgde. Na drie uur was het euvel hersteld, maar daarmee zijn de problemen in Beveren niet van de baan. Eerder deze week stond een van de toegangspoorten al urenlang open. Ze ging niet meer op slot.

De jongste weken werden al enkele langgestraften opstandig, omdat ze niet kunnen werken. De werkplaats zou pas na de zomer klaar zijn.

Volgens bronnen binnen de muren zijn er nog altijd problemen met het Sidis-computersysteem en met de pompen op de celdeuren, die ervoor zorgen dat de deuren automatisch dichtvallen. “Die problemen zijn normaal voor een nieuw gebouw”, reageert Laurent Sempot van het Gevangeniswezen. “Bij de gevangenis van Marche was dat net zo en die draait inmiddels op volle toeren.”

Kanttekening: die problemen deden zich voor in een testfase, terwijl er nog geen gevangenen zaten. In Beveren is dat wel het geval.

Raf Liekens, Saskia Van Nieuwenhove Foto Dirk Kerstens

Lees meer in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio