Actiegroep verkoopt boeken en planten voor Nepalese straatkinderen

Vremde ook Vooruit, kortweg VoV, plant zondag 27 april voor de achtste keer een boeken- en plantenverkoop. De opbrengst gaat naar de opvang van straatkinderen in Nepal.

Patrick Vandyck

“Vremde ook Vooruit is een milde actiegroep die de belangen van Vremde wil verdedigen”, legt woordvoerder René Dufraing (65) uit. De groep bestaat uit een 15-tal leden. “Bedoeling is om met een kritische blik te kijken naar wat er in Vremde gebeurt om dan tijdig te kunnen bijsturen waar nodig. We trachten wel steeds met een open en constructieve geest in gesprek te gaan met het gemeentebestuur.” De boeken- en plantenbeurs is stilaan uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. “Vroeger hielden we de verkoop in een tuin van een van onze leden”, vertelt Vremdenaar Dufraing. “Dit jaar ruilen we de vertrouwde tuin in voor zaal Den Boom in de Boomkensstraat in Vremde. Velen dachten dat de tuinverkoop een privé aangelegenheid was. Met onze verhuis naar Den Boom willen we benadrukken dat iedereen welkom is. Bovendien zijn we dan ook niet meer afhankelijk van het weer en is de locatie een pak groter.”

Op 27 april liggen ruim 2500 boeken en enkele tientallen planten te wachten op potentiële kopers. “Alles aan een vriendenprijs,” benadrukt Dufraing. De woordvoerder van Vremde ook Vooruit hoopt met de verkoop duizend euro in het laadje te krijgen. “Dat bedrag wisten we vorig jaar ook in te zamelen. Duizend euro kan hier misschien niet veel lijken, in Nepal kan je met dit bedrag zeker en vast het verschil maken.” De verkoop start om 11.00u. “We sluiten af rond 17.00u”, weet Dufraing. Tijdens de verkoop kunnen de bezoekers ook een tas koffie en een stuk taart kopen. “Een goede opbrengst is natuurlijk belangrijk”, besluit de woordvoerder. “Maar bovenal moet het gezellig blijven.”

Info: Boeken- en plantenverkoop in zaal Den Boom te Vremde op zondag 27 april van 11u tot 17u

Patrick Vandyck

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio