Jonge Borsbeekenaar maakt kortfilm met topacteurs

Borsbeekenaar David Struik (24) draaide deze week zijn kortfilm in Antwerpen met topacteurs als Joren Seldeslachts en Lucas Van den Eynde. Dit alles in het kader van zijn eindwerk voor de opleiding Film aan Narafi in Brussel.

Rosquin Jonas

David Struik vertelt in Lackluster het verhaal van een jonge vrouw die na het vertrek van haar moeder, verplicht is om te zorgen voor haar bipolaire vader. "Ik wou het verhaal vertellen omdat het hoofdpersonage dicht bij mezelf staat", vertelt Struik. "In mijn laatste kortfilm voor ik afstudeer, wou ik iets maken dat nauw aan mijn hart ligt. Het hoofdpersonage is heel gesloten en zelf ben ik ook zo. Hiermee wil ik mijn gevoelens uiten."

Voor zijn eindwerk zocht David naar gepaste, professionele acteurs. Die vond hij onder andere in Christine Verheyden die al te zien was in de serie Code 37 en Vermist. Ook Joren Seldeslachts, gekend uit de kortfilm Tweesprong en uit series als Vlaamse Velden en Aspe zal in de film te zien zijn. "Ik ging op zoek naar gepaste acteurs met bepaalde vereisten in het achterhoofd", legt Struik uit. "Ze moesten echt in het plaatje passen. Ik stootte op Joren en vond hem heel geschikt. Het zoeken naar de juiste persoon zit 'm in de details en hem wou ik er graag bij."

Een andere topacteur is Lucas Van den Eynde, bekend van vele Vlaamse films en series. "Voor de rol van de vader zocht ik iemand die ups en downs makkelijk zou kunnen tonen. Lucas is heel sympathiek en heeft al rollen gespeeld met een hoek af, dus dit zou hij ook makkelijk kunnen. Hij vond het scenario heel goed en we hebben uren gebabbeld over zijn personage." Ook Lucas is zeer opgetogen om mee te doen: "Als ik jonge mensen kan helpen, wil ik dat graag doen wanneer ik tijd heb", vertelt Van den Eynde. "Je moet in een kortfilm een verhaal op enkele minuten verteld krijgen en bij David zag ik dat hij veel wil vertellen op een filmische manier. Het boeit me om te zien wat het teweeg gaat brengen." Lucas wil zich volledig inzetten voor de film. "Of het nu een kortfilm is of een langspeelfilm, dat maakt niet uit. Ik ga altijd onvoorwaardelijk voor iets. Dus met deze kortfilm gaan we voor het beste van de wereld. Ik ga zo goed mogelijk proberen er iets van te maken om David zijn einddroom te kunnen verwezenlijken."

David nog steeds op zoek naar sponsors die hem willen helpen om zijn kortfilm te kunnen financieren. Meer informatie kunt u vinden op www.indiegogo.com/projects/lackluster

en op de Facebookpagina Lackluster.

Marlies Van Bael
Foto Dirk Kerstens
Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio