1 / 2

Sonja Kimpen uit zaak gezet

Het college van burgemeester en schepenen van Wommelgem heeft met onmiddellijke ingang de overeenkomst met de nv Synergie van gezondheidscoach Sonja Kimpen en haar man Marc Dejonck verbroken.

jrosquin

Het schepencollege (N-VA/Gemeentebelangen) dat sinds twee jaar aan zet is in Wommelgem, nam de drastische beslissing na een grondige analyse van de exploitatierekeningen van de nv Synergie. “Hierin werden contractuele wanprestaties vastgesteld”, zegt burgemeester Frank Gys (N-VA).

“Het is een zwaarwichtige reden, maar we houden die liever intern. Al van april vorig jaar vragen wij Synergie om uitleg, maar die komt er niet. Daarom heeft het bestuur nu consequent de nodige maatregelen getroffen, namelijk de verbreking van de concessieovereenkomst met onmiddellijke ingang.” Of het over financieel gesjoemel gaat, wil Gys niet in die woorden zeggen.

Emotioneel

Sonja Kimpen reageert heel emotioneel. “De gemeente pakt mijn levenswerk af. Ik ben een vrouw van de synergie en het praten.”

Burgemeester Gys is onverbiddelijk. “Als zij haar fitnessgebeuren wil voortzetten, zal ze een nieuwe accommodatie moeten zoeken. We hebben Synergie het voorbije jaar herhaaldelijk in gebreke gesteld, mevrouw Kimpen moet niet uit de lucht vallen.”

Lieve Mariën, Kristin Matthysen Foto's SVdE en AS

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio