G-team KV Mechelen viert tiende verjaardag

Meer dan 300 andersvalide voetballers strijken zondag neer op de jeugdacademie van KV Mechelen. Vanaf 10u strijden ze op het negende G-tornooi van KV Mechelen voor de overwinning. Maar belangrijker nog: allemaal samen vieren ze de tiende verjaardag van het Mechelse G-team.

Van Haezendonck Sven

Of beter gezegd: de vier G-teams van KV Mechelen. Want na een decennium heeft geel en rood vier ploegen op drie verschillende niveaus. "Tien jaar geleden gingen we van start met amper zes jongens. Nu tellen we maar liefst 55 spelers en vijf trainers. Er komen zelfs jongens uit Tubize of Brussel naar Mechelen afgezakt om met ons mee te voetballen", vertelt algemeen coördinator Wilfried De Leus (62).

De Leus richtte het team een decennium geleden op in de schoot van Yellow Red Army On Wheels, een supportersclub van Malinwa voor andersvaliden. "Het hoogtepunt? Elk seizoen opnieuw is een hoogtepunt. Omdat we elk jaar groeien, omdat er altijd nieuwe jongens komen die bij ons willen voetballen."

Iedereen is zondag welkom om de andersvalide voetballers aan te moedigen en het Mechelse G-team een gelukkige verjaardag te wensen.

MASI

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio