Drie jonge ondernemers nemen Brughuis over

Drie jonge ondernemers gaan ervoor om van brasserie Het Brughuis, aan de Zennebrug in Leest (Mechelen), een trekpleister te maken voor fietsers, wandelaars en zakenmensen. "We willen onze klanten een warm onthaal bieden", klinkt het bij het trio. De zaak opent komende maandag.

Van Haezendonck Sven

Jeff Philipsen (30), Nic Baert (29) en Joris Jacobs (28) hebben de voorbije weken dag en nacht gewerkt om brasserie Het Brughuis op te kalefateren. De vorige uitbater ging failliet. Het interieur onderging een metamorfose.

De vloer en de tafels zijn gemaakt uit houten steenschotten. "Eigen werk", glundert Joris Jacobs. "De toog is een oud museumstuk uit een Waals café dat we ook een tweede leven geven. Het is kenmerkend voor wat we met Het Brughuis voor ogen hebben", vindt Jeff Philipsen.

De drie willen het verleden van het Brughuis achter zich laten. Daarom hebben ze gekozen om dit mooi gelegen gebouw van onder tot boven onder handen te nemen. Het was teamwerk en knokken tegen de tijd, maar maandag doen ze de deuren open voor het publiek. "We willen in de eerste plaats een warm en gezellig kader creëren in en rond het Brughuis. We willen laagdrempelig zijn met een klassieke Vlaamse keuken met dagverse producten", zeggen ze.

Meer info:

. Lees ook het artikel in de weekendkrant van Gazet van Mechelen.

LDN

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio