Fietsteam van OCMW-Sociaal Huis organiseert kunstmarkt

Den Band, het enthousiaste fietsteam van het OCMW-Sociaal Huis, organiseert vandaag, zaterdag 26 april, een unieke kunstmarkt ten voordele van de 1000km van Kom op tegen Kanker. Iedereen is van harte welkom van 10 tot 16u.

Van Haezendonck Sven

De markt vindt plaats in de binnentuin van het OCMW-gebouw. De toegang is via de toegangspoort in de Bruul, naast brasserie De Margriet. Den Band staat te trappelen om de 1000km van Kom op tegen Kanker af te leggen. "Om met drie ploegen aan de start te staan hebben we 15.000 euro nodig. We hebben al een hele weg afgelegd om deze tocht te sponsoren, maar we zijn er nog niet", luidt het.

Reeds enkele maanden worden creatieve collega's, familieleden, vrienden en buren gevraagd om één van hun werken te schenken. "Er is massaal gereageerd op dit initiatief waardoor we een ruime keuze kunnen aanbieden aan geïnteresseerde kopers, gaande van kunstig gemaakte aardewerk potten, prachtige schilderijen en tekeningen, kleurige glaskunst tot modieus ontworpen hoedjes.Je vindt er zeker je gading: betaalbare kunst rekening houdend met ieders portemonnee."

Om 12u stipt worden enkele stukken geveild per opbod. Heb je interesse? Neem zeker eens een kijkje op de

. Je vindt er alle werken terug. "Gaat je interesse eerder uit naar de natuur? Geen probleem! Den Band heeft een mooie selectie gemaakt uit binnen- en buitenplanten die we dan eveneens aanbieden ten voordele van Kom op tegen Kanker. Je krijgt er gratis tips bij hoe je best je bloembakken vult."

De kunstmarkt wordt nog opgeluisterd door een jeugdige jazzband, allemaal studenten van het Mechelse conservatorium.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio