Supermarkt start met tijdelijke thuisbezorgingen

De plaatselijke supermarkt in Itegem-centrum start met een tijdelijke thuisbezorgdienst voor de boodschappen van klanten die moeilijk ter plaatse geraken door de werkzaamheden.

jrosquin

Nu de werkzaamheden aan het kruispunt Karel Govaertsstraat, Hallaarstraat en Sint-Guibertusplein volop aan de gang zijn, ondervinden veel mensen moeilijkheden om zich te verplaatsen van de ene naar de andere kant van het dorp. Voor de handelaars in het centrum is dat ook een streep door de rekening. Bij Delhaize Itegem, de zaak van Johan Cannaerts, willen ze niet lijdzaam toekijken hoe een deel van de klanten niet ter plekke geraakt. "We starten met een thuisbezorgservice", legt mede-zaakvoerster Cathérine Cannaerts uit, die de dochter is van Johan.

"Mensen kunnen bestellingen doorgeven via cahold@skynet.be of desnoods via de telefoon. Wij zetten de boodschappen dan klaar en brengen ze aan huis. We starten met één wekelijkse levering op woensdag. Mensen die van onze service gebruik willen maken moeten dan dinsdag voor 18u hun bestelling doorgeven. Ze kunnen cash of met Bancontact betalen aan de deur."

Slecht te been

"In de eerste plaats denken we aan mensen die slecht te been zijn en nu moeite hebben om in de winkel te geraken. Maar ook andere mensen helpen we natuurlijk graag verder. We willen al onze klanten helpen om hun vertrouwde producten in hun vertrouwde winkel te kunnen kopen. De leveren die extra service bovendien helemaal gratis, zodat het ons wel wat extra werkuren kost. Maar dat nemen we er maar bij."

De zaakvoerster weet niet hoe het experiment zal uitpakken. "Of we veel bestellingen zullen krijgen, valt af te wachten. We houden het alleszins vol tot de problemen met de bereikbaarheid aanhouden. De huidige werkzaamheden zullen maar enkele weken duren. Maar als later de werkzaamheden verder opschuiven in een volgende fase, zullen er ook problemen zijn met bereikbaarheid."

Bert Provoost Foto Dirk Vertommen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio