Heerlijk: maak je eigen lentepizza!

Niets zo lekker als seizoensgebonden eten. De groenten zijn dan op hun best en geven ongekend veel smaak af. Wil je graag eens uitpakken tijdens een avondje met een lekker hapje? Dan is een lentepizza een leuk ideetje! Asperges zijn daarvoor ideaal om in deze tijd van het jaar te gebruiken.

egeboers

Enkele handige tips:

Om het hapje niet al te moeilijk te maken, kies je best voor een pizzadeegje dat al vooraf gemaakt is. Volg de instructies rondom het rusten van het deeg, zoals die op de verpakking staan. Eenmaal je deeg klaar is om te gebruiken, bestrooi je de bodem met gedroogde (of indien voorradig verse) tijm en pizzakruiden. Druk deze zachtjes in de bodem. Bestrooi ook met grof zout. Zo heb je een overheerlijke bodem, zonder dat er zelfs iets op ligt. Neem wat (zelfgemaakte) pesto en bestrijk daarmee je deegje. Als sterproduct van je pizza zijn er natuurlijk de asperges, witte bij voorkeur. Kuis ze eerst grondig en gebruik dan een dunschiller om aspergesliertjes te krijgen. Doe hetzelfde met een courgette. Breek de ricotta in kleine stukjes en leg hier en daar een stukje lekkere kaas op je pizza. Zeker niet overdrijven met de ricotta, want dan wordt je deeg al snel nat. Je kan de kaas ook achteraf, na het bakken, pas toevoegen, maar voor een extra krokant laagje bovenop je kaas, verwerk je hem best voor het bakken al in je pizza. Om het geheel mooier te maken kan je enkele kwarteleitjes bovenop je pizza leggen. Let hier wel op, want kwarteleitjes zijn erg moeilijk te breken en vaak komt er wat eierschaal mee terecht op je pizza. Maak daarom met je mes eerst een kleine ronde opening in je eitje en haal de loshangende schaal langs de zijkanten al weg. Je kan je eitje nu door de opening gewoon op je pizza gieten zonder dat er schaal mee komt.

Bak de pizza op 200 graden, of zoals op de verpakking van het deeg staat aangegeven. Als afwerking kan je afkruiden met wat peper en zout en goede olijfolie. Voor een extra frisse smaak kan je er ook wat citroen- of limoenschil bovenop raspen.

Photo News

NIET TE MISSEN