Pas in juni meer duidelijkheid over treinramp Wetteren

Het verslag van de verkeersdeskundige over de omstandigheden en oorzaak van de treinramp vorig jaar in mei in Wetteren, wordt pas in de loop van juni verwacht. Dat meldt het Oost-Vlaamse parket afdeling Dendermonde, gevraagd naar de stand van het gerechtelijk onderzoek.

jatimmermans

De bloed- en urinestalen die in opdracht van het parket werden afgenomen, los van de stalen in opdracht van de FOD Volksgezondheid, zijn voorlopig nog niet geanalyseerd.

Het ongeval met de goederentrein met onder andere acrylnitril aan boord gebeurde op 4 mei 2013.

Het gerechtelijk onderzoek, dat de omstandigheden van het treinongeval onderzoekt en het overlijden van een 64-jarige man in zijn woning in Wetteren, loopt nog. "De onderzoeksrechter stelde kort na de feiten een technische deskundige aan om het ongeval te onderzoeken. Er wordt verwacht dat dit verslag in de loop van juni 2014 zal worden neergelegd door de deskundige", zegt parketwoordvoerder Antoon Schotsaert.

Gezondheidsschade

Het parket liet ook ongeveer 1.000 bloed- en urinestalen afnemen bij inwoners van Wetteren. De stalen hebben normaal gesproken een bewaringstermijn van één jaar, maar werden "tot heden nog niet geanalyseerd", aldus het parket, dat het besluit van het college van medische deskundigen daarover afwacht. Het college moet oordelen of de Wetteraars "al dan niet een risico hebben gelopen op enige gezondheidsschade ingevolge de acute blootstelling aan het product acrylonitril", stelt het parket.

Belga

Foto Belga

MEER OVER Wetteren