Anthony Mitran is een schaakwonder

Zoersel heeft een schaakwonder in de persoon van Anthony Mitran (10). Hij werd zowel Antwerps, Vlaams als Belgisch kampioen in de categorie -10-jarigen. Daardoor mag hij in het najaar deelnemen aan het Europees kampioenschap in Georgië en aan het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika.

Jan Vorsselmans

De Zoerselse schaakkampioen is lid van schaakclub De Pion in Roosendaal, Nederland. "Ze beschouwen hem daar als een echt schaakwonder en dragen hem op handen", voegt mama Cindy De Keyser eraan toe.

De focus is nu gericht op twee nieuwe doelen: het WK en het EK. Anthony's leermeester Mher Hovanisian heeft er een goed oog in: "We gaan voor een podiumplaats in het EK en voor een plek in de top 5 in het WK", laat hij weten.

Anthony heeft twee zussen: Ophelie (15) en Marie (11). Deze laatste trekt eveneens behoorlijk haar streng in de schaakwereld. Vooral het laatste halfjaar is erg succesvol geweest, want zij werd bij de meisjes Antwerps en Vlaams kampioen en miste op een haar na de titel van Belgisch kampioen. Vandaar dat ook zij mag deelnemen aan het Europees kampioenschap.

Lees meer hierover in Gazet van Antwerpen van 24 april.

JAN VORSSELMANS

Foto WF

Vastgoed

Jobs in de regio