Led Zeppelin brengt nooit eerder verschenen nummers uit

Led Zeppelin brengt nooit eerder verschenen nummers uit

Led Zeppelin brengt nooit eerder verschenen nummers uit

Print
De legendarische Britse rockband Led Zeppelin gaat al zijn negen studioalbums opnieuw uitgeven. Om die heruitgave op te luisteren, komt de rockband ook naar buiten met tientallen nooit eerder uitgebrachte nummers, die als bonustracks zullen toegevoegd worden aan de heruitgaves van de originele albums. Dat meldt de Britse zender BBC woensdag op zijn website. In juni verschijnt de heruitgave van de eerste drie albums van Led Zeppelin, twee onuitgegeven nummers worden nu al op de fans losgelaten.

Het gaat om een cover van bluesklassieker 'Keys to the Highway' (komt op heruitgave Led Zepellin III) en een vroege versie van 'Whole Lotta Love' (op heruitgave Led Zeppelin II), een van de bekendste liedjes van de band. Beide nummers werden opgenomen in 1970.

De nu 70-jarige gitarist van Led Zeppelin, Jimmy Page, ging grasduinen in het onuitgegeven materiaal van de band en selecteerde daaruit na twee en een half jaar de beste nummers. Wie droomt van een reünie van de rockband, is er evenwel aan voor de moeite. Zanger Robert Plant reduceert de kans daartoe immers tot "nihil".

Led Zeppelin bestond uit vier leden: Robert Plant, Jimmy Page, John Bonham en John Paul Jones. De rockband ging na de dood van drummer Bonham in 1980 uit elkaar.

Belga, Foto AFP: Jimmy Page (links), John Paul Jones (midden) en Robert Plant (rechts) in 2012.

Nu in het nieuws