Groots modderfeest op komst in Nijlen

Print

Groots modderfeest op komst in Nijlen

Nijlen - In stilte wordt in Nijlen gewerkt aan een sportief evenement dat de komende maanden vermoedelijk vlot over de tong zal gaan. Aan de Laurys Gewatstraat in Nijlen zal binnen enkele maanden de eerste Titan Run georganiseerd worden. Nu al is duidelijk dat het uniek zal worden.
De voorbereidingen voor het evenement van 14 september lopen volop. Organisatoren Stef Roevens (26) en Olivier Vandevijver (28) zijn hun grote droom aan het uitvoeren. Ze willen iets brengen dat voor veel mensen nog totaal onbekend is. "Onze obstakelloop is een hardloopevenement waarbij de deelnemers onderweg hindernissen moeten overwinnen, zoals over houten muren klimmen, kruipen onder prikkeldraad, door sloten zwemmen, over vuur springen, over touwnetten klimmen en zelfs onder stroom gezet worden. Het doel is om de deelnemers de fysieke en psychologische grenzen van zijn of haar kunnen te laten opzoeken. In totaal zijn er achttien hindernissen", leggen de organisatoren uit.

De discipline komt overgewaaid vanuit de VS. "Daar is dit heel populair. Ook in Nederland is er bijna elke week wel een evenement. In onze wijde regio is er enkel in Boom de Spartacus Run van het grote Golazo. Wij gaan het op eigen kracht doen en mikken voor het eerste jaar op een duizendtal deelnemers. We geloven dat het echt een groot jaarlijks evenement kan worden. Zo'n spectaculaire hindernissenloop maakt namelijk meer in een mens los dan een klassieke loopwedstrijd. Welke volwassene laat eens niet graag het kind in zich los door in de modder te ploeteren en andere bijzondere dingen te doen? Dat pure plezier willen we de deelnemers laten meemaken."

De obstakels worden nu volop ontwikkeld. "Ik teken voor mijn job podiums voor grote festivals. Dit is dus mijn speeltuin. We willen ons hier ook echt op dat vlak onderscheiden met erg originele en mooi gemaakte hindernissen. We brainstormen bij een pintje en kijken dan nadien wat haalbaar en betaalbaar is. We willen het Tomorrowland van de hindernissenlopen worden. Een twintigtal vrijwilligers helpt ons met de bouw van de stukken", aldus Stef Roevens.

Het parcours gaat over vijf of tien kilometer. Deelnemen kan individueel of in ploeg en nadien zal er nagenoten worden tijdens een barbecue en een muzikale afsluiter. De inschrijvingen zijn zopas opengesteld.

Foto's Joren De Weerdt / Belga

Bert Provoost
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio