'Barefoot Jo' loopt derde keer Antwerp 10 Miles

De 41-jarige Jo Bellens uit Borgerhout waagt zich voor de derde keer blootsvoets aan de DVV Antwerp 10 Miles. "Sommige verklaren me half gek, anderen reageren met humor", zegt Jo.

jatimmermans

Drie jaar geleden borg Jo zijn loopschoenen voorgoed op. Het Amerikaanse boek 'Born to Run' zette hem op weg. "In dat boek vertelt een man hoe hij zijn blessurelast verminderde door op blote voeten te lopen. En kijk, voor mij lijkt dat ook te werken."

Hoewel experten het er niet over eens zijn dat blootsvoets lopen beter is voor het lichaam, is Jo er erg positief over. "De eerste keer dat ik in het Rivierenhof blootsvoets ging trainen, liep ik al meteen probleemloos de acht kilometer." Maar niet elke ondergrond is geschikt voor zo'n prestatie. "Grind is geen pretje. Langer dan twee kilometer lukt dat niet. En sneeuw is helemaal een kwelling." Jo's favoriete ondergrond is nieuwe asfalt. Op de 10 Miles ligt er helaas enkel oude asfalt en Jo weet dat hij zal "afzien" in de oude tunnels.

Het ultieme doel van 'Barefoot Jo' is om een marathon blootsvoets uit te lopen. Jo heeft er alvast een goed oog in. "Mijn tijden verbeteren nog altijd. Maar ligt dat nu aan die nieuwe aanpak? Of is het omdat ik wat kilo's kwijt ben?", lacht Jo.

MV Foto WH: Jo Bellens