Wellicht kwaad opzet bij brand op speelplaats Sint-Ritacollege

Op de speelplaats van het Sint-Ritacollege in de Pierstraat is zaterdagavond een caravan in vlammen opgegaan. De politie gaat ervanuit dat het vuur aangestoken werd. De caravan stond klaar voor de ticketverkoop van het festival Schoolrock.

drombouts

"Een getuige zag zaterdagavond rond 22.50u dat er brand uitgebroken was op de speelplaats van het Sint-Ritacollege", vertelt Dirk Fonteyne van de politiezone Hekla. "Een caravan op de speelplaats brandde volledig uit."

Die caravan stond op de speelplaats voor de ticketverkoop van het festival Schoolrock op 1 mei. "Er was zaterdagavond nog een vergadering bezig in de school, daarom stond de poort van de speelplaats open", aldus Fonteyne.

Na de brandstichtingen in Hove van vorige week lijkt alles er ook nu op dat het vuur aangestoken werd. "In de caravan is geen elektriciteit of gas aanwezig", legt Fonteyne uit. "Dat maakt dat we, ondanks het feit dat er geen brandversnellers gevonden werden, uitgaan van kwaad opzet."

Zowel voor de organisatie van Schoolrock als voor de 21-jarige Youri Luyten (foto) uit Aartselaar is het uitbranden van de caravan een zware klap. "Ik ben een oud-leerling van Sint-Rita en heb vier dagen vrijwillig aan de caravan geschilderd. De organisatie had me gevraagd die mooi te versieren en nu is dat allemaal voor niets geweest."

SARE

Foto's GvA / BFM

MEER OVER Kontich

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio