Roeselare geen partij voor Heist

Heist-Roeselare 3-0

drombouts

Een ronduit zwak Roeselare was zondag op de voorlaatste speeldag in de tweede klasse geen partij voor Heist waarbij de honger naar de bal een pak groter was. Heist kon nog eens zegevieren en dat was geleden van zaterdag 11 januari, toen het 0-1 werd in Hoogstraten.

Bij Heist werd de ploeg op twee posities gewijzigd. Doelman Thys vloog naar de bank en ook Yagan stond niet in de basis. Een center van Pittoors naar Rijmenams was al meteen goed voor een prachtdoelpunt met een knal van Rijmenams in de bovenhoek. De bezoekende kapitein Vandenbusse vloerde bijna zijn eigen doelman op een voorzet.

Het eerste kwartier was Heist nadrukkelijk aanwezig. Toen viel het allemaal wat stil, al was Roeselare verre van imponerend. Maar toch was het schrikken toen Bojovic na een vrijschop de bal maar net naast de paal schoot. Rijmenants trapte naast, de 2-0 had voor de rust op het bord moeten staan. Een rush van Vermeiren werd knap afgerond: de 2-0 was een feit.

De tweede helft begon met een afgekeurd doelpunt van Mbuba. Een goed aangesneden voorzet van Buekers werd door Vandermarliere kort voor de doellijn overgetrapt. Dachelet kopte na een hoekschop goed naar doel, maar de bal werd van de lijn gekeerd. De thuisploeg rukte op naar een derde doelpunt. Rijmenams zette Vermeiren alleen voor doel en die liep met de bal over de lijn naar de makkelijkste goal uit zijn loopbaan. Op aangeven van Rijmenants had Vanderputte een goed schot aan de voet, de keeper duwde in corner. De grootste overwinning van het seizoen stond in de tabellen.

GF

HEIST: Michiels - Pittoors, Grant, Dachelet, Buekers - Rijmenams, Vanderputte - Vandermarliere, Webers, Rymenants - Vermeiren. ROESELARE: Bostyn - Euvrard, Vandenbussche, Bojovic, Perdichizzi - Delannoy, Voskanian, Wantiez, Di Lallo -Ternest, Mbuba. VERVANGINGEN: 46' Delannoy door Sarazijn, 46' Perdichizzi door Borry, 63' Di Lallo door Ucak, 75' Vermeiren door Criel. DOELPUNTEN: 12' Rijmenams 1-0, 45' Vermeiren 2-0, 66' Vermeiren 3-0. GELE KAARTEN: Mbuba, Buekers, Pittoors. RODE KAART: geen. SCHEIDSRECHTER: Maxime Smeets. TOESCHOUWERS: 825.

Archieffoto Gmax: Simon Vermeiren viert.

MEER OVER KSK Heist

Meer voetbalnieuws