Antwerp weet karrenvracht kansen maar nipt te verzilveren

Antwerp is er zondag op de voorlaatste speeldag in de tweede klasse thuis maar net in geslaagd afstand te nemen van een voor het behoud strijdend Dessel Sport. De Great Old kreeg haast letterlijk ontelbare kansen, maar niemand bij rood en wit vond het gaatje tegen de amechtig krasselende en louter verdedigende Kempenaars. Tot de ingevallen Mombongo-Dues - alweer de Duitse Congolees deed Hasselbaink even boven zijn zitje zweven - even voor affluiten de verlossende 1-0 tegen de touwen prikte.

drombouts

Geen També en Vansteenkiste bij Antwerp. De verdedigers kwamen niet ongeschonden uit de strijd in Woluwe en liggen al een week in de lappenmand. Clifford - nooit overtuigend vorige zondag - verdween logischerwijs naar de bank, want het trio Maynard-De Decker-Bostock was weer van de partij. En niet enkel een gebrek aan geld en een licentie op de Bosuil, ook aan spelersmateriaal is het bijeenschrapen geblazen in Deurne-Noord, want Hasselbaink raakte - net als in Woluwe vorige week trouwens - alweer niet aan voldoende wisselspelers. Het zou de Nederlandse coach van de Great Old later op de middag nog slechts een kleine zorg zijn. Dessel Sport had de punten broodnodig om zijn lot in eigen handen te houden. Verder een aardig volgelopen Bosuil, en dat voor de zoveelste match die er niet meer toe deed. Frappant, zonder meer, hoewel de acties voor de supporters hier en daar ook wel een zetje zullen hebben gegeven.

Op het veld van meet af aan eenrichtingsvoetbal en Antwerp dat met veel Sturm und Drang naar voren trok. Hoewel. Al na vijf minuten klopte Dessel op de deur, met een heet standje voor de kooi van Brondeel. Van Lommel en Vansimpsen troffen echter de Antwerpgoalie op hun weg. Dan was al duidelijk dat de Kempenaars niet met zich zouden laten sollen.

Toch bleef Antwerp het initiatief claimen, met op het kwartier een hoekschop van Dom. Lépicier was echter letterlijk te weinig daadkrachtig, want diens kopbal bleek maar een sof. Luttele seconden later glipte Güvenç door de buitenspelval, maar de kleine aanvaller miste de nodige reuzenstap om Wertelaers te snel af te kunnen zijn. Voor Dessel leverde de door de thuisaanhang uitgefloten Goor een flauwe bal in bij Brondeel. Daarna volgde een te weinig overtuigende vrijschop van Bostock. Voorbij het halfuur was de Engelsman van de Great Old veel beter bij de les, want zijn pegel ging nu maar net over de kooi van Wertelaers.

Antwerp bleek echter nog steeds in hetzelfde bedje ziek. Kansen te over, maar geen trillende netten. Ook Dom ving veel te weinig aan met de anders scherpe assist van de aardig op dreef zijnde maar toch nog te weinig accurate Tano. Dom knalde kort voor de koffie nog eens op de vuisten van Wertelaers. Antwerp miste dan wel de kansen, Dessel kneep toen al de billen dicht omwille van een andere reden, want concurrent Heist leidde op dat moment met 2-0.

Ook na de rust bleef Antwerp voor de aanval kiezen, maar andermaal verkwanselde het te veel pogingen. Maynard trapte wel hard en laag naast, en ook voor Manset zat er veel meer in, maar de Fransman poeierde het leer overhoeks en vooral te hoog over, wat de ergernis bij De Decker tot zowat het kookpunt liet komen. 'Give us a goal' riep de Bosuil. Het moet ook door de gebeitelde kop van Desselcoach Guido Brepoels zijn geschoten. Dom deed Hasselbainks haren ten berge rijzen, want wat miste de middenvelder daar net voorbij het uur. Dessel viel na rood voor Remen met tien, maar Bostock kon de vrijetrap alweer niet verzilveren.

Ook De Decker raakte niet voorbij de een drukke Pasen belevende Wertelaers. Antwerp moest zelfs nog even oppassen toen de ingevallen Bennassar er even vandoor ging. Ook Gielis had nog de 0-1 aan de voet. Uiteindelijk ging de Desselse kasteelpoort dan toch eens even op een kier staan, wat de ingevallen Mombongo-Dues in dank aannam: 1-0. Zo (nog eens) feest op de Bosuil, waar het zwaard van Damocles zich voor minstens een middag achter de felle zon had verscholen. Bij Dessel mogen nu zeker alle hens aan dek, want door de ruime winst van Heist tegen Roselare (3-0) is de hoofdpijn rond de degradatiezorgen nog verre van weggejaagd. De Kempen wachten bang af.

STDR

Archieffoto Gmax: Freddy Mombongo-Dues viert zijn treffer in Geel.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws