Noxx bant glas uit club na zwaar ongeval

NOXX Antwerp heeft vanaf dit weekend glas uit de club geband. Aanleiding was een ernstig ongeval dat enkele weken geleden plaatsvond. De glazen worden vervangen door witte bekers uit polycarbonaat.

drombouts

NOXX Antwerp, de bekende discotheek aan het Straatsburgdok, ontvangt gemiddeld 1500 bezoekers op een zaterdagavond. Naarmate de avond vordert, loopt u hoe langer hoe meer op een ondergrond van glasscherven. "Bezoekers zijn vaak te lui om hun leeg glas terug naar de bar te brengen", weet general manager Bart Clerckx. "Het gevolg is dat de vloer na een tijd vol scherven ligt."

Dranken werden vanaf dit weekend geserveerd in bekers uit recycleerbaar polycarbonaat. Dat is een soort plastic dat onbreekbaar is. "Het heeft ook betere thermische eigenschappen", weet Clerckx. "Zo wordt het glas minder snel warm wanneer je het in de hand hebt. Het zijn niet zomaar plastic bekers, maar witte, ondoorzichtige en sierlijke glazen."

De doorslag voor de beslissing was een ernstig ongeval een paar weken geleden. Een bezoeker viel van de trap en kwam in glasscherven terecht. "De persoon was dronken en besefte de ernst van zijn verwondingen niet", zegt Clerckx. "Het veiligheidspersoneel merkte de situatie op en contacteerde de hulpdiensten. Met de jongeman is uiteindelijk alles goedgekomen, maar het heeft wel onze ogen geopend. Het heeft een grote impact gehad op onze mensen."

Er zijn nu vijf soorten glazen. In de longdrinkbekers van 30 centiliter wordt ook bier en frisdrank geserveerd. Verder zijn er kleinere glazen van 17 centiliter, shotglaasjes, champagnecoupes en wijnglazen.

JAN STASSIJNS

Foto Wim Hendrix

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio