Speurders volgen piste van financieel geschil na drama Wezet

In het onderzoek naar de schietpartij in Wezet waarbij vrijdagavond drie mensen het leven lieten, volgen de speurders van de federale gerechtelijke politie van Luik momenteel de piste van een financieel geschil. Dat is zondag vernomen uit gerechtelijke bron. Er zou sprake zijn van één enkele schutter. Arrestaties zijn er nog niet verricht.

drombouts

Benoît Philippens, zijn echtgenote Carol Haid - beiden 37 - en de negenjarige Esteban C., het metekind van de vrouw, werden van dichtbij doodgeschoten met een automatisch 9mm-pistool. Philippens was bankdirecteur van een filiaal van BNP Paribas Fortis in Ans. Naar verluidt zou hij een tijd terug bedreigingen hebben gekregen van een klant die hij aan de deur had gezet. Philippens had ten gevolge van een herstructurering ook personeel moeten ontslaan.

De drie slachtoffers waren vrijdag gaan eten met de ouders van de kleine Esteban. De jongen had gevraagd om te mogen slapen bij zijn meter. Het zou de eerste keer geweest zijn dat hij dat deed. Philippens kreeg een kogel in het hoofd en één in de buik. Zijn vrouw werd getroffen door drie kogels in de rug. De jongen werd geraakt door één kogel.

Analyses zijn bezig van een camera van een tankstation op enkele honderden meter van de woning van het koppel. Volgens gerechtelijke bronnen moet de schutter ongetwijfeld uren gewacht hebben voor hij toesloeg. In de straat zou ook een verdachte Mercedes opgemerkt zijn.

Belga

Foto Raymond Lemmens

Nu in het nieuws