Politie klist inbrekers na lange reeks feiten

De politie Balen-Dessel-Mol zette al een tijdje extra patrouilles in tegen een reeks woninginbraken in de omgeving van Mol-Wezel. Dat leverde nu ook een succesje op met de onderschepping van twee dames, met de buit van een inbraak in hun bezit.

drombouts

Door twee kort op elkaar volgende inbraakmeldingen en een snel optreden slaagde de politie er in om een auto met twee verdachten te onderscheppen. Dat lukte omdat getuigen bij de eerste inbraak in Leeuwerikheide een witte auto met Nederlandse nummerplaat hadden gezien, terwijl de bewoner bij de tweede inbraak op de Postelsesteenweg oog in oog kwam te staan met de indringers.

“De man dacht eerst dat hij zijn huisgenoten had gehoord, maar hij stootte op twee mannen”, vertelt commissaris Robert Lehaen van de politie Balen-Dessel-Mol. “Ook hij gaf hetzelfde signalement van die auto door. Onze mensen konden die witte auto wat later onderscheppen aan de Baileybrug in Postel, niet zo heel ver daarvandaan.”

Opvallend detail: daarin troffen de agenten geen twee mannen, maar twee vrouwen aan. Zij hadden wel enkele voorwerpen bij die afkomstig waren van een van de ochtendlijke inbraken. “We zijn ervan overtuigd dat er inderdaad ook nog twee mannen in het spel waren. We hebben twee mogelijke verdachten in het vizier, maar zij blijven voorlopig voortvluchtig”, zegt Lehaen.

De onderzoeksrechter in Turnhout hield de twee vrouwen aan. Het gaat om een 45-jarige Kroatische en een 26-jarige Nederlandse, beiden met woonplaats in Nederland. De gerechtelijke politie onderzoekt of zij nog in aanmerking komen voor andere feiten. “We tellen sinds begin dit jaar toch een 25-tal inbraakfeiten in die omgeving. We hebben hier hard op gewerkt, met extra patrouilles en speciale acties. Dit resultaat is dan een opsteker”, besluit Lehaen.

HO, VTT

Archieffoto Photo News

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio