Mignolet met Liverpool stap dichter bij titel

Simon Mignolet heeft zondag op de 35e speeldag in de Engelse Premier League met zijn club Liverpool met 2-3 gewonnen bij staartploeg Norwich. De Reds zetten zo een nieuwe stap richting titel.

drombouts

Raheem Sterling bracht de bezoekers in Carrow Road na 4 minuten op 0-1. Zeven minuten later verdubbelde topschutter Luis Suarez de voorsprong. Acht minuten na de pauze lukte Gary Hooper de aansluitingstreffer na een fase waarbij Mignolet niet vrijuit ging. De tweede doelman van de Rode Duivels kwam onoordeelkundig uit op een hoge bal en miste zo deels zijn interceptie.

Sterling, met zijn tweede van de namiddag, bracht Liverpool iets voorbij het uur op 1-3. In de 78e minuut legde Robert Snodgrass met een rake kopbal de 2-3 eindstand vast.

Liverpool loopt dankzij de zege vijf punten uit op eerste achtervolger Chelsea, dat zaterdag (zonder de geblesseerde Hazard) verrassend met 1-2 verloor van rode lantaarn Sunderland. Manchester City volgt al op 9 punten. Kompany en co, die maandag West Bromwich ontvangen, hebben wel twee matchen minder gespeeld.

Foto Reuters

Meer sportnieuws