Pas afgestudeerde psychologe trekt naar Chili om kinderen met autisme te helpen

Om extra praktische ervaring op te doen trok Astrid Abbeloos (24) uit Boechout drie maanden naar Santiago de Chili om er als vrijwilligster te werken in een school voor kinderen met autisme. Hiervoor kreeg ze een toelage van 400 euro van de Boechoutse gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS).

Rombouts Dominick

"Sommige vrienden keken raar op toen ik voor drie maanden naar Chili trok", bekent de pas afgestudeerde studente. Betalen om te gaan werken met autistische kinderen in een ver land leek voor velen niet een maar minstens drie bruggen te ver. "Maar daar trek ik me niets van aan," stelt de 24-jarige geëngageerde Boechoutse. "Voor lange tijd naar het buitenland trekken, Spaans leren en mij nuttig maken was een droom die ik al lang koesterde." De 92 kinderen en jongeren tussen 3 en 24 jaar die daar naar school gingen, hadden allen een matige tot ernstige autismespectrumstoornis. Ik kon er als vrijwilliger aan de slag om praktische hulp te verlenen aan de juffen."

Abbeloos is verwonderd over hoe goed de school de kinderen en de jongeren opving. "Er is een psycholoog, een kinesitherapeut en ergotherapeut. Alles was prima geregeld. Het was enorm leerrijk om dag in dag uit met jongeren aan de slag te gaan. Ik heb dan ook van heel dichtbij veel geleerd over autisme. Die ervaringen kan ik zeker meenemen naar mijn toekomstig werk als psychologe." Patrick Van Dyck

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio