1 / 2

Fans vieren massaal de eerste titel van Beerschot Wilrijk (album)

Het wonderjaar van het één jaar oude Beerschot Wilrijk kreeg op paaszaterdag op de Bist in Wilrijk een fantastische apotheose in de vorm van een volksfeest voor jong en oud.

Luyten Luk

Met zo’n drieduizend waren ze en allemaal samen maakte ze er een indrukwekkend en vooral incidentloos feest van onder de reusachtige banner in de clubkleuren die de titel in eerste provinciale symboliseerde.

Toen burgemeester Bart De Wever rond 15 uur met zijn kroost de kleine kermis bezocht, was het evenementenplein van de Bist al volgelopen. De Wever had dan de korte ontvangst op het met paars-witte en geel-blauwe vlaggen versierde districtshuis al achter de rug. Als aandenken kreeg hij een ingekaderd shirt van de trotse club mee naar het Schoon Verdiep.

Hoogtepunt van de dag moest de voorstelling van technische staf en spelers worden. Danny Geerts legde ze in zijn gekende humoristische stijl op de rooster en de massa vroeg en kreeg haar verbale één-twee met de spelers. Kippenvelmoment waarna ook Axl Peleman met zijn Antwerpse luisterliedjes iedereen mee kreeg.

Daarna werd de Bist stilaan één grote disco, tot de DJ rond 22 uur de knoppen dicht draaide.

Luk Luyten

Foto Dirk Kerstens

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws