Rodriguez houdt gekneusde ribben over aan valpartij Amstel

De Spanjaard Joaquim Rodriguez (Katusha) heeft zondag aan zijn valpartij in de 49e editie van de Amstel Gold Race enkele gekneusde ribben overgehouden. Dat wees onderzoek in het ziekenhuis uit, zo bevestigde Katusha zondagavond.

evrolix

Rodriguez, traditioneel een van de topfavorieten in Valkenburg, kwam al vroeg ten val nadat hij door een andere renner was aangereden. Daarna was hij te duizelig om verder te fietsen. Een woordvoerder van de ploeg kon nog niet bevestigen of zijn deelname aan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik in gevaar komt.

Daniel Martin, de Ierse kopman van Garmin-Sharp, stapte af vanwege knieproblemen. Martin hoopt desondanks volgende week zondag van start te kunnen gaan in Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse klassieker die hij vorig jaar won. Zijn ploeggenoot Thomas Dekker reed de Amstel Gold Race vanwege maagproblemen ook niet uit. Volgens de ploegleiding valt het allemaal mee en kan Dekker komende week gewoon koersen.

De Luxemburger Andy Schleck kwam ten val en liep daarbij een knieblessure op. De renner van de Trek-ploeg reed nog wel even door, maar had zoveel pijn dat hij moest opgeven. "Heel frustrerend, want ik heb hard gewerkt om klaar te zijn voor deze wedstrijd. Bovendien was mijn zoon Teo voor het eerst bij een wedstrijd aanwezig", zei de Tourwinnaar van 2010. Schleck hoopt op tijd hersteld te zijn voor de Waalse Pijl van woensdag.

Belga Foto EPA

Meer sportnieuws