Tatiana Silva: "Ik moest steun vragen aan het OCMW"

Het leven van een Miss België loopt blijkbaar niet altijd over rozen. Tatiana Silva (29), die het kroontje bijna tien jaar geleden mocht dragen, kan erover meespreken. Tijdens haar Miss-jaar moest ze aankloppen bij het OCMW voor steun, omdat ze geen loon kreeg. Dat vertelt ze in het VIER-programma ‘Heylen En De Herkomst’. “‘s Nachts speelde ik de prinses, maar overdag leefde ik in een harde realiteit van onbetaalde facturen.”

evrolix

Toen Tatiana Silva in 2005 werd uitgeroepen tot Belgiës mooiste, had ze verwacht om in een wereld vol glamour terecht te komen. Maar dat viel zwaar tegen, zo bekent ze over enkele weken in ‘Heylen En De Herkomst’, de succesvolle portetreeks van Martin Heylen op VIER. In die tijd kreeg de Miss van dienst immers nog geen loon uitgekeerd door de organisatie. En dat brak Tatiana zuur op. “Ik moest zelfs steun gaan zoeken bij het OCMW. Daar stond ik dan, als kersverse Miss België met een splinternieuwe cabrio, een diamanten horloge en een Delvaux-handtas. Het was moeilijk om hen ervan te overtuigen dat ik geen loon kreeg en amper rondkwam.”

Tatiana Silva was de laatste poulain van voormalig Miss België-organisatrice Cécile Muller. Haar opvolgster Darline Devos nam in 2005 de fakkel over. Darline merkte in die periode al snel dat Tatiana in de problemen zat. “Toen ze mee mocht op vakantie naar Egypte sprong Tatiana een gat in de lucht”, zegt Darline. “Daar werd al snel duidelijk dat ze in de problemen zat. Tatiana moest ook alles in haar eentje regelen, want ze verloor haar mama op jonge leeftijd en haar papa woonde op de Kaapverdische eilanden. Ik heb haar toen geholpen om haar overige schulden af te lossen.”

ToVe/SVS Archieffoto

Lees het volledige artikel in de Hallo

MEER OVER OCMW