Vrouw, partner en kind doodgeschoten in Wezet (video)

In de rue de Berneauin in Wezet in de provincie Luik zijn een kind van negen, 37-jarige bankier en diens 37-jarige partner vrijdagavond laat doodgeschoten. Dat bevestigt burgemeester Marc Neven zaterdagmorgen. De vrouw, de meter van het kind, overleed deze morgen in het ziekenhuis.

evrolix

De precieze omstandigheden van de schietpartij zijn nog onduidelijk. Rond 23 uur schoot een persoon die in een wagen zat op de drie mensen, toen die een woning in de buurt van de sporthal binnengingen. De negenjarige Esteban C. zou meteen overleden zijn. Benoît Philippens, die niet de vader van het kind, zou later gestorven zijn. Diens partner Carole Haid (37), de meter van de jongen, werd ook geraakt en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed ze deze morgen aan haar verwondingen.

De drie slachtoffers werden elk getroffen door verschillende kogels, wellicht afkomstig van één pistool. In totaal zouden er zes kogels zijn afgevuurd. De man, Benoît Philippens, kreeg een kogel in het hoofd en een in de buik. Zijn echtgenote, Carol Haid, werd getroffen door drie kogels in de rug. De jongen werd geraakt door een kogel. In een venster werd nog een kogel teruggevonden.

Over dader(s) en motief van de drievoudige moord tast het gerecht nog in het duister. "Heel wat onderzoeksdaden worden momenteel uitgevoerd", zegt het parket van Luik. De slachtoffers waren niet bekend bij het gerecht.

Lees ook: Speurders hebben weinig elementen om daders schietpartij Wezet te vinden

Bekijk ook de reportage van VTM:

Belga, Beeld VTM

MEER OVER Luik