Ontwerp voor fly-overs R6 bijna klaar

De Vlaamse overheid wil over enkele maanden een vergunning aanvragen voor de bouw van twee fly-overs aan de gevaarlijke kruispunten op de R6. De viaducten in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver zijn cruciaal voor de verkeersafwikkeling rond de nieuwe campus van het AZ-Sint-Maarten.

Van Haezendonck Sven

Uit het milieueffectenrapport (MER) blijkt dat het nieuwe ziekenhuis langs de R6 op de grens van Mechelen met Sint-Katelijne-Waver tijdens de spits voor 1400 wagens extra zal zorgen op de Liersesteenweg. "In de periode tussen 16 en 19u. Met de toegangsweg naar het ziekenhuis op de Liersesteenweg en de fly-overs is een vlotte verkeersafwikkeling haalbaar", zegt Nico Garmyn, een van de directeurs van Sint-Maarten.

Zonder de viaducten waar al meer dan tien jaar sprake van is, vreest de Voka-Kamer van Koophandel alvast voor files. "Zonder het nut van dit nieuwbouwproject in twijfel te trekken, tonen wij ons bezorgd over de mogelijke gevolgen voor de mobiliteit", stelt directeur Frédéric Achten. Voka roept de Vlaamse overheid op om voor de opening van het ziekenhuis in de tweede helft van 2018 werk te maken van het project en prioriteit te geven aan de fly-over op het kruispunt van de Liersesteenweg met de R6 in Katelijne.

Woordvoerder Peter Bruyninckx van het Agentschap Wegen en Verkeer Antwerpen zegt dat het dossier volop in voorbereiding is. "De studies voor de fly-overs zijn gebeurd. Op dit moment worden de laatste details van het ontwerp afgewerkt. Het is de bedoeling om over enkele maanden een bouwvergunning aan te vragen", zegt hij. AWV wil voor het project ook goede afspraken maken met alle betrokken partijen.

SVH

Foto Marc Aerts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners