David Davidse verliest 32 kilogram: "Eindelijk niet meer moddervet"

David Davidse stond jarenlang bekend als de goedlachse ronde nachtegaal, maar een paar maanden geleden nam de man een drastisch besluit: hij wou verlost raken van dat ronde imago. De enige optie voor Davidse: een maagverkleining. Een paar maanden na de operatie is er al ruim 32 kilogram af, en de man straalt als nooit tevoren.

mgeysmans

"Ik zit nog altijd zo'n dertig kilo boven mijn ideale gewicht. Maar ik ga me er niet voor forceren. Dat is het plezante aan zo'n maagverkleining, je hoeft niet voortdurend met diëten bezig te zijn. Ik mag alles nog eten, zij het in beduidend kleinere porties. Wat in het begin best wennen was. Mijn hoofd wou meer dan mijn lichaam. Maar nu zegt meneer maag: Stop het is genoeg. Ik kan me gewoon niet meer overeten. Ik eet nog een vijfde van wat ik vroeger allemaal binnenspeelde. Zoetigheid smaakt me niet meer. Ik nam onlangs een praline. Wel, ik heb hem uitgespuwd. Te zoet. Een koffiekoek kan nog net. Eentje he, en in stapjes, verdeeld over een uur. Terwijl ik er vroeger een stuk of zes na elkaar at. En ik verteer geen brood meer. Dan word ik misselijk", vertelt Davidse in Dag Allemaal.

"Het is fijn als mensen zeggen dat ik er goed uitzie. Ik word er heel vaak over aangesproken. Niet dat ik nu mager ben he. Maar ik ben gelukkig niet moddervet meer. Als ik nu een hemd aantrek dat vroeger rond mijn lijf spande, lijk ik een jongetje van tien met het hemd van zijn papa."

Archiefbeeld: Photo News / Mieke Geysmans

NIET TE MISSEN