Boswachter Gaston Janssens hermaakt dodendraad

Boswachter Gaston Janssens hermaakt dodendraad

Boswachter Gaston Janssens hermaakt dodendraad

Print
Stabroek - Net achter de gedynamiteerde militaire schans uit de Eerste Wereldoorlog hermaakte Gaston Janssens (60) een stuk dodendraad. De heemkundige kring Molengalm zorgt voor extra info in het bijgemaakte infokastje.
“De nagemaakte dodendraad is in elk geval stukken veiliger dan die van een eeuw geleden. Hij staat net niet op de plek van honderd jaar geleden, maar ik kon hem moeilijk in het midden van een akker zetten”, legt Gaston Janssens uit. Hij is bijzonder veldwachter en beheert het privédomein van Renaat Moretus, nazaat van de vroegere graaf en burgemeester Moretus van Stabroek.

“Omdat er dit jaar heel wat herdenkingen zijn in het kader van de Groote Oorlog weet ik dat bij heel wat heemkringen en ook bij diensten van Natuur en Bos naarstig gezocht wordt naar deze onderdelen van de dodendraad. Hoe die draad er precies moest uitzien, wist ik in het begin niet. Aan de hand van vooral fotomateriaal kreeg ik uiteindelijk een goed idee over de vernuftigheid waarmee de dodelijke draad werd opgebouwd”, aldus nog boswachter Gaston.

Erik Vandewalle

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio