Kunstgrasveld kost op tien jaar maximaal 420.000 euro

Print
Willebroek - Alle partijen hebben de aanleg van een (voetbal)kunstgrasveld in Tisselt goedgekeurd dat dienst zal doen voor de jeugdwerking. Voor veertien dagen werd het punt om juridische redenen, na opmerkingen van Bart Tas (sp.a) nog van de dagorde gehaald. Da euvel bleek uiteindelijk geen probleem te zijn.
Bart Tas (sp.a) merkte op de raad op dat zo door de schuld van de meerderheid deze extra gemeenteraad zo'n 3.000 euro kost aan zitpenningen.

Het gemeentebestuur maakt van Vlaamse subsidies gebruik om een kunstgrasveld aan te leggen op een terrein van voetbalclub Sporting Tisselt aan de Blaasveldstraat. Sinds de start van de jeugdvoetbalopleiding Vaartland, drie jaar geleden, is het aantal jeugdploegen van 16 naar 29 gestegen. Om alle jonge voetballertjes voldoende speelkansen te bieden, is dit (kunst)grasveld nodig.

Het veld kost de gemeente maximaal 420.000 euro, gerekend over tien jaar.
"Hiervoor wordt het bestaande grasveld afgegraven, een nieuwe bodem gelegd, voorzien in drainage, het kunstgrasveld zelf aangelegd en zit in die prijs ook de plaatsing van de omheining en de verlichting op het terrein", zegt burgemeester Eddy Bevers. Het subsidiedossier is door de Vlaamse overheid eerder al aanvaard.

Voor Vlaanderen gaat het om een totaal investering van maximaal 600.000 euro per veld. Er is een Vlaams engagement dit jaar voor 39 velden, verspreid over heel Vlaanderen. "Het is Vlaanderen die de aanbesteding hiervoor uitvoert om zo een globale prijs voor al deze voetbalvelden te bedingen.
Afhankelijk van de eindprijs zullen we nooit mee dan 420.000 euro op tien jaar betalen", besluit de burgemeester. Jan BOEY
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio