An Verloy neemt manege De Heide over van haar ouders

Manege De Heide in Pulderbos heeft een nieuwe eigenaar. Dochter An Verloy nam de zaak over van haar ouders, samen met haar echtgenoot Pieter Van Looy.

Dat werd het afgelopen weekend gevierd met een Manegedag.

An Verloy (33) rijdt al 28 jaar paard en helpt al van jongs af mee op de manege in de Boskant.

matthyssen kristin

Op 1 april, de verjaardag van haar vader Louis Verloy, nam ze de manege offi- cieel over. Louis baatte De Heide 45 jaar uit.

De nieuwe zaakvoerster plant al meteen enkele veranderingen. "De buitenpiste zal op een andere plaats komen en de bestaande buitenpiste krijgt een nieuwe functie. Ook de boerderij, het huis waarin mijn vader opgroeide, zal gerenoveerd worden. Een nieuwe functie voor het huis is er nog niet", vertelt An Verloy.

Op de Manegedag namen zo'n 350 bezoekers afscheid van Louis en Ingrid Verloy als uitbaters van De Heide. De ruiters van de manege reden verschillende proeven. De jongste ruitertjes hadden zichzelf en de paardjes verkleed om aan de vele trotse ouders te tonen wat ze allemaal al kunnen. Ook van buitenaf kwamen er veel mensen een demonstratie geven. Zo zag het publiek vijf koetsen door de piste rijden, werd er parcours gesprongen en stonden er Spaanse paarden op hun achterbenen.

Op het einde van dag was het tijd om alle deelnemers uitvoerig te bedanken en bloemen uit te delen. Voor Louis en Ingrid werd het een emotioneel moment. "Het is tof dat zoveel mensen ons graag zien. Ze komen allemaal spontaan helpen en komen goed overeen", zei een ontroerde Ingrid.

Irma van der Peijl is al acht jaar vaste klant bij manege De Heide. Ze heeft twee dochters die in de manege leerden rijden op de kleinste pony's, maar hebben ondertussen allebei een eigen paard. Voor Irma is de familiale sfeer het belangrijkste. "Iedereen is hier welkom en helpt elkaar. Dat is fijn", vindt ze.

Ook Johan en Heide Hillen bevestigen dat die familiale sfeer de reden is waarom ze al vijf jaar naar manege De Heide komen. Een aantal keer per week komen ze met de trailer tot in Pulderbos. "Wij voelen ons hier goed thuis", zegt Heidi.

Nu is het aan dochter An Verloy om alles verder in goede banen te leiden. "We streven naar vernieuwing, maar de manege moet wel haar typische eigenheid blijven behouden", stelt ze.

Yana Brys Foto Wolfgang Brys

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio